Die Kaapse Dief martini |
Kaas en vrugte in seisoen |
As ‘n baie trotse Suid Afrikaner vind ek hierdie eg Suid
Afrikaanse geure ‘n ongelooflike trekpleister. Met Salt River Gin as die
verkose gin wou ek uitbrei op die Suid Afrikaanse tema en wat beter keuse as
die Kaapse Dief . ‘n Caperitif met Chenin Blank, Quinchona bas, fynbos, kalmoes
en naartjies wat deel uit maak van die 35 eg Kaapse bestandele waarmee dit
gemaak word.
Met een van die mees diverse planteryke is dit net natuurlik
dat ons dit in kos- en aptytwekkers gebruik. Dit is wel bekend dat ons
planteryk vol medisiniale kruies en plante is. So aan die einde van die dag,
kan dit net goed vir die gesondheid wees om skemerkelkies te drink wat gemaak
word met fynbos.
Caperitif is ‘n historiese aptytwekker wat in die Kaap in
die 1920’s gemaak is. Met die hulp van ‘n Deense “mixologist” het ‘n
Swartlandse wynplaas dit weer verlede jaar begin maak.
Hierdie hand gemaakte produkte gaan baie gewild word want ek
glo Suid Afrikaners hoef geensins terug te staan waneer dit kom by die maak van
unieke produkte nie.
Ek noem die eg inheemse martini “Die Kaapse Dief” ter
erkenning aan die Caperitif. Want hierdie martini, ryk aan Kaapse “Botanicals”,
kom steel jou moegheid van die dag. Dit verkwik jou terwyl jy die Kaap proe
vanaf Sout Rivier tot by die Swartland onder ‘n boom in die Klein Karoo.
No comments:
Post a Comment
Please remember to add your name or nickname to your comment.
Struggling to comment? Please let me know at thys.hattingh@gmail.com.