Vrydag ry ons Towerwater toe vanaf Kaapstad Internationale
lughawe via Polkadraai Weg verby Belhar. Dis Vrydagmiddag en die bakkies met
die blink snoeklywe agterop is volop duskant Belhar en Delft.
Snoek en patats |
Snoek op die smous se bakkie |
Gevlekte snoek op die rooster |
Snoek gereed vir die kole |
Saterdag was ‘n lekker warm dag en met twee brode wat rys in
die oond vir later se bak is die snoeiwerk in die tuin hervat. Ons het besluit
om die snoek in die middag te braai want die aande raak darrem net te koud as
die son sy kop agter die horison in trek.
Patat met kaneel en gedroogte nartjieskil |
Die patats het ek met gedroogte nartjie skil en ‘n kaneel stokkie gaar gemaak en dit toe so in die bruinsuiker stroop in die oond gesteek vir ‘n paar minute.
Die snoek het so ‘n paar hale appelkoos blatjang gekry net
vir die appelkoos bederf wat ‘n snoek se geur uitbring. Terwyl die snoek kole
toe is druk ek die twee brode in die oond.
Ons het sommer tafel gedek in die boord en net daar sit en braai tussen die kappertjies en bloeisels wat die heerlike sonskyn weer ekstra geniet.
Hanepoot korrel konfyt |
Die warm brood waarop die botter smelt het so ‘n lekker lepel Towerwater korrel konfyt gekry. Dit moet seker die lekkerste lekker wees om so in die skaam skadu van die kaal peerboom die soet verleiding van die heel hanepoot korrels so saam met die warm brood te eet.
Op die sonnige winter dag geniet ons die grootste bederf wat die Kaap en Towerwater op ons borde kon sit, snoek op die kole, soet patats met nartjieskil, hanepoot korrel konfyt en vars gebakte brood. Dit was amper te veel heerlikheid vir een maaltyd.
Springfield se “Special Cuvée Sauvignon Blanc” was ‘n waardige wyn om saam hierdie winter braai in die boord te geniet.
So sit ons en smul, droom en beplan ons op ‘n warm wintersdag met ons handewerk rondom ons. Die boord het ‘n nuwe onthaal area geword en die nuwe braaiplek is beplan en damme en kanale vloei in en deur die boord.
Ons geniet dit om so te sit en droom terwyl die lekker die hele bord vol lê maar voor ons nog werk vir ons self gaan soek, moes ons eers nog die kweper laning gaan snoei het.
Pragtige beskrywing maar mens moet dit maar self probeer vir die volle ervaring. Dankie dat jy dit so eg vasgevang het!
ReplyDeleteSnoek en patat...koning se kos. Dankie Thys vir jou wonderlike beskrywings...ek kan amper die kos proe!
ReplyDelete