Een Saterdag oggend kom Heinrich die kombuis binne. Hy is pas terug van Zurich waar hy klas gee
by die Universiteit. In sy arms het hy ‘n bottle Prosecco en Polenta wat hulle
vir ons gekoop het in Venesie toe hy, Ilze en die seuns weer ‘n naweek daar
spandeer het.
|
Gondolas |
Dit is asof hy meer as net Prosecco en Polenta op die tafel
neersit want skielik voel ek weer die sout lug van Venesie op my vel waar ons
langs kanale loop en op Vaporettos na afgeleë eilande vaar.
|
Burano |
Op Murano waar ons ‘n
glasbak laat maak vir Towerwater en op Burano waar ons ‘n kant tafeldoek by die
kant museum vir die eetkamer tafel koop.
|
Burano kantwerk |
Ek voel weer die plesier van die Rialto mark wat ‘n visiuele
fees is van groente, vrugte en vis. Ek koop weer hande salata mista en vye vir
aandete. Ek onthou uitgerekte middag etes op die Vignole eiland waar ek en
Philip alle soorte seekat, diepgebraaide Salie blare en courgette blomme geëet
het.
|
Mista by die Rialto Mark |
|
By die Rialto Mark |
Vir my is die lekkerste lekker die ervaring van ‘n eerste
keer. Die eerste keer om ‘n verlate Georgiaanse dubbel verdieping huis in die
middel van die Karoo op ‘n verlate pad teë te kom. Die eerste keer om
diepgebraaide polenta met ‘n ansjovis en kaper sous te proe in Toskane. Die
eerste keer om Prosecco by ‘n restaurant langs die hoof kanaal in Venesië
te drink.
|
Gondolas op die Hoof Kanaal |
Ek ervaar ‘n plek met my hele lyf . Ek will die kos en wyn
van ‘n plek proe sodat geure en smake my lyf kan herinner hoe dit gevoel het op daardie dae wat die
Karoo son warm op jou vel lê en ‘n vriend Venesie op my tafel kom
neersit.
|
Prosecco en Polenta |
Beautiful memories made tangible through friends and your evocative word and picture images. Thank you!
ReplyDeleteViva Venice!
ReplyDelete