Donderdag kry ek ‘n oproep uit Parys. Dit is Philip en hy
wil weet of ek Saterdag in Bonnievale is. Ek antwoord bevestigend en hy sê maak
vir ons iets lekker ek kom vir jou kuier.
Dit vat vir my ‘n oomblik om te verstaan wat hy sê maar ek begryp
onmiddelik wat hom laat besluit het om Suid-Afrika toe te kom.
Kappertjies |
Ek besluit om snoek te braai met patats vir die hoofmaal en
groen vye konfyt crepés geflambè in brandewyn vir nagereg. Ek wou vir hom kos
gee wat hy nie maklik in Parys sal kry nie.
Met Saterdag wat ‘n heerlike warm dag was kon ek die huis
oopmaak sodat die varsheid van die tuin deur die hele huis kon waai. Die reuk
van die vrolike bos klaprose, wat ek nooit kan weerstaan nie en wat ek amper
instinktief koop waneer ek hulle sien, se reuk hang eksoties in die eetkamer.
Klaprose |
Die aand raak ‘n heerlike kuier en dit voel asof hy nooit
weg was nie. Wat ek van Philip geniet is
dat hy die aura van ‘n wel berese mens het en hy bring die hele wereld saam hom
maar hy is so in die oomblik waar ons in die boord sit en braai.
Gebraaide Snoek en Patats met Korrelkonfyt stroop |
Die aand was veels te kort maar ons moes gaan slaap sodat
Philip die volgende oggend na ontbyt kon terug ry stad toe om by sy ouers te
wees.
Ek groet by die hek en wuif die kar in die pad af. Ek dra ‘n
bietjie weemoed die stil huis in waar die reuk van klaprose nog steeds eksoties
in die lug hang. Onder die klaprose
weerspieël die marzipan lekkers wat Philip van Frankryk gebring het die kleure
van die klaprose.
Die snoek lyk te lekker! Die groen vye konfyt crepes flambe laat my mond water! 'n Kaapse draai inderdaad.
ReplyDelete